Over KD Fitness

Oprichter & personal trainer

Karim D’Hondt

Reeds vanaf jonge leeftijd was ik een actief persoon die sport als uitlaatklep nodig had. Ik deed karate, voetbalde in de jeugdreeksen van Denderhouten en daarna Denderleeuw en werd toen ik jonger was meermaals opgeroepen voor nationale selecties.

Toen ik 15 jaar was, startte ik met Engels boksen en combineerde dit verder met voetbal. Nadien volgde ik ook een cursus bij BLOSO om snowboard monitor te worden en nu nog is wintersport 1 van mijn favoriete dingen. In mijn laatste jaar humaniora kreeg ik de trofee voor sport (dit is meteen ook de enige prijs die ik ooit op school won).

We hadden thuis een kleine fitness studio en beide ouders waren regelmatig aan het sporten dus dit heeft zeker bijgedragen tot de sportieve levensstijl die ik ontwikkelde.

Echter, zoals vaak stonden de studies (en meer nog de feestjes) voorop en verdween sport wat naar de achtergrond vanaf m’n 18de . Toen ik 4 jaar later afstudeerde als Master in de Handelswetenschappen was ik allesbehalve in shape. Ik besloot opnieuw een gezonder en actiever leven te gaan leiden en nam een abonnement in de sportschool.

In 2011 liep ik nog de marathon van Gent (en hiermee waarschijnlijk ook mijn laatste, mijn lichaam is hier nl. echt niet voor gemaakt).

Nadien legde ik me vooral toe op het zoeken van de atleet in mij maar toch met een bodybuilding kantje. Dit houdt in dat ik naast een mix van trainingen die erop gericht zijn om sterker, explosiever en sneller te worden ook train om ‘lacking bodyparts’ = minder ontwikkelde spiergroepen meer naar voor te brengen. Deze variëren van persoon tot persoon en zijn vaak genetisch bepaald. Een mix van kracht en conditie trainingen in combo met de gepaste voeding laten toe om jouw lichaam het best in balans te brengen en natuurlijk wil het oog ook wat.

Uiteraard maakte ik aanvankelijk de typische beginnersfouten op vlak van training en voeding maar ik bleef open staan voor nieuwe inzichten en technieken. In dit proces leerde ik heel wat bij over wat nu écht werkt en wat helemaal niét. De laatste jaren ben ik succesvol personal trainer en heb ik honderden mensen hun lichaam compleet doen veranderen. 

Specifieke ervaring

Ik heb specifieke ervaring over hoe je best welke voeding combineert met bepaalde oefeningen en maak schema's op maat die voor elke persoon, man of vrouw, werken. Het doel is om op een natuurlijke manier een aantrekkelijke en gezonde fysiek te creëren die behouden kan worden.

Gezondheid voorop

Ik geloof niet in wonderpilletjes en zeker niet in crash diëten maar wel in een gebalanceerd op maat gemaakt voedingsplan en trainingsplan. Het doel is een levensstijjl die kan worden volgehouden op lange termijn en die veel ‘feel good’ energie met zich meebrengt.

Alle niveaus

Hoewel mijn meest complete programma zich enkel richt op m/v tussen de 24-45 jaar kunnen ook andere doelgroepen bij mij terecht. Ik kan iedereen helpen als ze er zelf willen voor gaan en de nodige discipline hebben om de vooropgestelde resultaten te behalen

Of ik naast personal training nog iets anders doe?

Werk, familie en hobby's

Heel wat energie wordt gestoken in de CGH-Group, waar ik als executive board member mijn steentje bijdraag vooral op vlak van sales & marketing. De CGH-Group is marktleider in EU voor productie van brandstof en industriële opslagtanks. Ook ben ik sales director bij EUROLOOP, een high tech scale-up bedrijf DC ultra fast chargers voor elektrische voertuigen op de markt brengt. 

Maar vooral ben ik de papa van Mauritz & Rafa D’Hondt -die 9 en 4 jaar zijn- en die ik samen met de mama Carolien van Schandevijl, zaakvoerster en de 5de generatie bij Likeur-en Wijnhandel de Moor zo goed mogelijk probeer op te voeden. Dit is waarschijnlijk de allergrootste uitdaging.

Andere hobbies van mij zijn sport in het algemeen en MMA in het bijzonder. Ik heb zelf verschillende jaren Engelse box gedaan en kan daarom de kunst van vechtsport enorm appreciëren. 

En ik ben een echte petrolhead :-). Ik heb samen met 2 vrienden een Lotus Exige Cup 260 waarmee we regelmatig Porsches en andere wagens het vuur aan de schenen leggen op circuit. Tevens tot het autopark behoren: GTR-Nismo / Honda S2000 / Tesla P85D / Porsche 911 991.2 GTS / … aan PK’s geen gebrek dus. 

Home Fitness

Professionele gym

Eigen fitnessruimte voor personal training

Gewichtheffen
0 jaar
Met proteinen
0 shakes
Voor de biceps
0 curls
Versleten
0 schoenen

Veelgestelde vragen

Hieronder de FAQs

Eigenlijk iedereen die vastberaden is om sportiever te worden in de meest ruime betekenis. Na een intake gesprek kijken we samen wat dit specifiek voor jou betekent en stellen we samen SMART doelen. Let wel mijn 12 weken Metabolic Boost programma is enkel voor m/v tussen 25-45 jaar. 

Als je je aan mijn richtlijnen houd volgens de 80/20 regel dan garandeer ik dat je mooie resultaten zal behalen. Ik zorg ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de juiste voeding of training in functie van jouw doelstellingen maar enkel moet uitvoeren wat op papier (= in de app) staat.

Hiervoor verwijs ik je graag door naar mijn programma’s, waar je de lidmaatschappen alsook de producten kan terugvinden met prijzen.

Dit hangt af van persoon tot persoon. Voor de lidmaatschappen van de workouts kan ik geen garantie bieden. Voor mijn meest complete 12 weken Metabolic Boost programma heb ik klanten bij wie op 3 weken tijd al een duidelijk merkbaar was. Dit hangt natuurlijk sterk af van de mate waarop mijn voedings- en trainingsschema’s worden opgevolgd. I

Dit is geen must. Ik geloof wel dat de resultaten nog beter zullen zijn indien de persoon in kwestie een gym abonnement neemt. Toch is het geen 100% must en heb ik heel wat workouts gecreëerd in de app die home workouts zijn / dummbells only / bodyweight mastery, etc…

Absoluut omdat ik ook workouts heb in de app waarbij geen materiaal nodig is. Voor optimale resultaten zou het ideaal zijn wel om voor een -weliswaar beperkt- budget wat gymmateriaal aan te schaffen. Ik kan jou hier zeker bij adviseren.

Dit hangt opnieuw af van het programma en van de doelstellingen die we stellen. Wie wil afvallen moet van mij zelf geen sport doen als deze persoon zich aan z’n voedingsschema houdt. Wie spieren wil opbouwen daarentegen raad ik toch aan van minstens 3 X week 1 uur te sporten voor een optimaal resultaat. Mijn meest complete 12 weken metabolic boost programma vraagt wel van de mensen om 3 x week 1 u aan krachttraining te doen.

In de app via de community of via privé berichtje probeer ik steeds zo snel mogelijk te antwoorden op de door jou gestelde vragen. Ik kan wel niet garanderen dat ik je ’s nachts om 3 uur onmiddellijk antwoord op een doordeweekse dag 😊

Uw gezondheid is een investering, geen kost

getuigenissen

Wat anderen over mij zeggen

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.