Fat loss tips

11 gratis Fat Loss Tips!

WATER DRINKEN

Je hebt het waarschijnlijk al vaak gehoord maar ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om voldoende water te drinken. De minimum hoeveelheid hangt af van geslacht, leeftijd en gewicht maar gemiddeld gezien is dit 2-3liter.

De reden dat je van water te drinken afvalt is 2 voudig: enerzijds zorgt water ervoor dat je voller zit en bijgevolg je dus minder zal eten, anderzijds vinden de meeste cellulaire activiteiten plaats in water waaronder ook de vetverbranding.

DRINK KOFFIE EN GROEN THEE

Goed nieuws voor de koffie -en thee liefhebbers. Koffie zorgt voor een boost in het metabolisme en groene thee is zit boordevol anti-oxidanten.

CONSUMEER MINDER CALORIEËN DAN JE VERBRAND

Misschien wel de meest logische tip van allemaal maar tevens de moeilijkste gezien je echt al heel wat over voeding en je eigen lichaam moet weten om deze methode efficiënt toe te kunnen passen.

Eerst en vooral moet je weten hoeveel calorieën je gemiddeld per dag verbrand (online kan je hier heel wat over vinden) met jouw specifieke activiteitsniveau en vervolgens moet je weten hoeveel calorieën je dagelijks inneemt.

EET MINDER KOOLHYDRATEN

Deze is één van de makkelijkere toepasbare tips. Sluit aardappelen, pasta en brood niet volledig uit maar verklein de porties aanzienlijk en de kans is al groot dat je snel enkele kilo’s zal kwijtspelen.

Wil je echt snel resultaat zien, las dan koolhydraatvrije dagen in waarbij je enkel groenten en vlees/kip/vis eet maar geen brood/rijst/pasta/aardappelen en ander koolhydraatrijk voedsel.

EET MEER GROENTEN

Deze tip gaat in feite hand in hand met tip 3. Het spreekt voor zich dat je meer honger zal hebben als je je koolhydraten naar beneden schroeft.

Om je honger te stillen kan je dan meer groenten eten gezien deze erg laag in calorieën zijn.  Groenten zijn bovendien supergezond en groene bladgroenten spannen daarbij de kroon.

EET VEZELRIJK VOEDSEL

Voedingsvezels vind je in groenten, fruit, peulvruchten en graanproducten. Om tip 3 niet tegen de borst te stoten haal je deze dus het beste uit groenten en zaden en niet uit graanproducten zoals brood en pasta.

Het voordeel van vezels is dat ze je een verzadigd gevoel geven en tegelijkertijd je darmwerking stimuleren en je cholesterol verlagen. Let op: eet niet teveel noten en zaden aangezien deze hoog zijn in calorieën wat er dan weer kan voor zorgen dat je een calorie overschot creëert.

VERTROUW NIET VOOR 100% IN VETVERBRANDERS EN ANDERE WONDERMIDDELTJES

Vetverbranders -in welke vorm dan ook- zullen zeker iet of wat helpen bij vetverbranding. Echter, heb geen blindelings vertrouwen in hen gezien slechte eetgewoonten deze volledig teniet zullen doen.

Het zijn zeker geen magische pilletjes. Enkel in combinatie met een gebalanceerd dieet zullen ze jou de extra hulp geven.

VERMIJD JUNK FOOD

De meest voor de hand liggende tip. Junk food = voedsel dat enkel calorieën met zich meebrengt zonder veel inhoud (goedkope hamburgers, lasagnes, frieten, chips, zuurtjes, koekjes, zelfs spaghetti reken ik mee tot deze categorie…).

Let op, een lekkere pizza daarentegen met dunne bodem en veel beleg zoals champions, hesp, chorizo, etc.. is weliswaar ook een ‘cheatmaaltijd’ maar hier zitten toch nog heel wat gezonde voedingsnutriënten in vervat.

GEBRUIK KLEINERE BORDEN

Misschien wel de simpelste tip van allemaal. Automatisch worden er minder calorieën verbruikt tenzij je natuurlijk een dubbel aantal borden gaat maaltijd.

GOEIE NACHTRUST

De meest onderschatte tip van allemaal. Ik durf zelf te stellen dat slaap even belangrijk is als  gezonde eetgewoontes en sportieve activiteiten.

Een goeie slaap zorgt ervoor dat je lichaam fit is en uitgerust en hierdoor zal je makkelijker aan verleidingen kunnen weerstaan. Bovendien zal je hormoonhuishouding in orde zijn (e.g. leptine hormoon) en je stressniveau lager wat opnieuw een gunstige invloed heeft op je eetlust.

DOE AAN KRACHTTRAINING!

Krachttraining en meer bepaald de grote spiergroepen aanpakken zullen ervoor zorgen dat je lichaam meer testosteron en groeihormoon gaat aanmaken.

Meer spiermassa = meer stofwisseling = meer vetverbranding

Deel dit bericht:

Meer berichten

Fitness Photoshoot

Enkele foto’s van de fitness photoshoot die we niet op de website verwerkten :)

Transformaties

Klaas S

Klaas had al een goeie basis en dit zorgde voor een ELITE resultaat na

Pieter VB

Pieter bleef intensief lopen maar deed ook krachttraining volgens de 12 weken Metabolic Boost

Anke

-12kg op 12 weken! Prachtresultaat! #Powerwoman #MetabolicBoost

Nieuwsbrief

Schrijf u in op de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, exclusieve workout tips en een GRATIS gids!

Start vandaag

Programma’s voor mannen en vrouwen. Train waar, wanneer en hoe je wil!

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.